Опозиція вважає "блефом" заяви "регіоналів" про зібрані "тушки"

Вівторок, 27 листопада 2012, 12:44

В опозиції вважають блефом заяви "регіоналів" про те, що вони вже назбирали достатньо депутатів для створення однопартійної більшості.

Про це заявив журналістам один з лідерів опозиції Арсеній Яценюк, відповідаючи на питання, чи не вважає він блефом подібні заяви ПР.

"Так, звичайно, я вважаю це блефом, однак я знаю, що вони багато роблять для того, щоб знову скупити собі більшість", - сказав Яценюк.

"По-перше, вони проводять переговори з комуністами, але комуністи їм будуть коштувати дорожче, ніж кандидати-мажоритарники, а по-друге, вони застосовують усі засоби і методи, починаючи від того, що працюють з бізнесменами, з їхніми родинами, і погрожують, і пропонують, і залякують", - сказав Яценюк.

"Вони тиснуть на всіх, на кого можна тиснути", - додав він.

Яценюк додав, що опозиція повністю відслідковує усі спроби залякувань та підкупу, маючи на руках списки конкретних депутатів, яких залякують, а також список людей, які це роблять.

"Наприклад, ми публічно заявили про те, що один з наших кандидатів мав "співбесіду" з головою обласної адміністрації", - сказав він.

На прохання прокоментувати ініціативу Партії регіонів щодо збору для голосування один раз на тиждень , або по телефонному дзвінку, Яценюк сказав:

"Я не знаю. Можливо вони переплутали порядок роботи верховної ради. Процедура голосування визначена Конституцією. І визначення дня голосування ніяким чином не впливає на механізм голосування, яке має бути виключно особистим"

"Тому ми вимагаємо від сьогоднішньої більшості виконати пряму Конституційну норму", - зазначив він.

Як відомо, раніше глава фракції ПР Олександр Єфремов заявив, що є вже 223 заяви депутатів про входження до фракції Партії регіонів.

У свою чергу заступник голови фракції Михайло Чечетов заявляв, що Партія регіонів вже переманила 40 депутатів-самовисуванців.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування