Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Захарченко запевняє, що зайнятий реформами, а не переходом на Банкову

Вівторок, 27 листопада 2012, 21:51

Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко має намір і далі працювати на посаді глави міліції.

Про це він повідомив в інтерв'ю журналу "Експерт", відповідаючи на запитання, чи не очікує його нова посада в адміністрації президента.

"Я хотів би довести реформу міліції до логічного кінця", - зазначив міністр.

Як відомо, главу МВС Віталія Захарченка джерела називають одним з претендентів на пост глави адміністрації президента.

Захарченко також повідомив, що бере участь у роботі Ради національної безпеки і оборони по підготовці нової Концепції реформування правоохоронних органів.

"Зараз поки немає єдиної точки зору, на базі якого відомства буде створена структура по розслідуванню економічних злочинів. Як вона буде називатися - фінансова поліція або якось по-іншому - питання не першої важливості", - розповів він.

"З набранням чинності нового КПК всі економічні злочини будуть розслідувати органи внутрішніх справ. Тому я дотримуюсь тієї точки зору, що доцільно укрупнювати цей напрямок в рамках міністерства", - уточнив міністр.

"Зараз у нас в державі економічними злочинами займається п'ять відомств: Служба безпеки, прокуратура, Державна служба боротьби з економічною злочинністю (ДСБЕЗ), Управління по боротьбі з організованою злочинністю (УБОЗ) і податкова міліція. Економікою УБОЗ не повинен займатися. Функцію з економічних злочинів слід передати в ДСБЕЗ", - упевнений Захарченко.

"Логічно, що має існувати відомство, яке займається цими злочинами. Сьогодні це ДСБЕЗ. В його функції входить захист бюджетних коштів, інвестицій, припинення зловживань в економіці, захист інтелектуальної власності, незаконне користування надрами - це горезвісні копанки - і багато іншого, що пов'язано із злочинами проти приватної власності", - пояснив чиновник.

"Питання тільки в тому, чи варто цій службі надавати самостійний статус або вона буде перебувати у віданні міліції або поліції", - зазначив він.

"На мій погляд, фінансова поліція вже існує. В структурі ДСБЕЗ є всі необхідні функції. І є Антикорупційне бюро - відомство, яке займається розслідуванням фактів корупції. Цим повинен хтось займатися. А створювати нові структури немає необхідності", - впевнений міліціонер.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування