"Регіонал" запевняє: у Євросуд щодо виборів йдуть "безграмотні адвокати"

Середа, 28 листопада 2012, 20:05

Оскарження не визнання результатів парламентських виборів по окремих округах у Європейському суді з прав людини ні до чого не призведе.

Про це заявив депутат від Партії регіонів, член моніторингового комітету ПАРЄ Сергій Головатий в ефірі 5 каналу.

"Це безграмотні адвокати, які звертаються до Європейського суду. Він не розглядає виборчих справ. От чому справа. Це не є якась касаційна чи суперкасаційна інстанція. Це проблема цих юристів, які працюють у цих виборчих процесах. Це ні на що не вплине, абсолютно", - зазначив він.

"Що стосується справи Луценка і справи Тимошенко, то це є випадки коли Україна порушила Конвенцію. Суд не встановлює, він не може поновити депутатство, чи ще щось, чи вирішити справу виборів інакше. Він встановлює, що держава порушила Конвенцію, всього-на-всього", - уточнив депутат.

В свою чергу адвокат, член Ради адвокатів Києва Микола Сірий зазначив, що ситуація щодо оскарження не визнання результатів виборів у окремому окрузі у Європейському суді "з правової точки зору є визначеною".

"Тому що Європейський суд вже висловив абсолютно чітко, в своїх попередніх рішеннях, позицію з цього приводу: Європейський суд сказав, що не можна таким чином скасовувати волевиявлення громадян на цілих ділянках", - уточнив він.

Як відомо, кандидат у депутати від Об’єднаної опозиції Віктор Романюк звернувся до Європейського суду з прав людини щодо рішення ОВК №94, яка визнала результати виборів без врахування голосування по 27 дільницях.

Романюк просить суд визнати, що таке рішення ОВК порушує право на вільні вибори - стаття 3 Першого протоколу до Конвенції про захист прав і основних свобод людини.

У заяві кандидата наводиться посилання на аналогічну справу "Ковач проти України", яка розглядалася у Європейському суді з прав людини 2008 року.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...