Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров поки не запрошував МВФ до відновлення співпраці

Четвер, 29 листопада 2012, 18:51

Міжнародний валютний фонд не отримував від української сторони пропозиції направити в країну місію для переговорів з метою продовжити співпрацю.

Про це заявив директор департаменту з міжнародних відносин МВФ Джеррі Райс, якого цитує УНІАН.

"Що я можу сказати щодо України, так це те, що влада висловлює інтерес до відновлення програми співпраці з МВФ, проте умови співпраці ще не обговорювалися. І ми поки не отримували від української сторони пропозиції направити в країну місію для переговорів", - сказав він.

Як відомо, 2 листопада Райс заявив, що МВФ з нетерпінням чекає взаємодії з новим урядом України. Тоді ж у Києві завершила роботу технічна місія МВФ, однак про результати виконаної роботи не повідомлялося.

У 2010 році Україна і МВФ схвалили програму співпраці stand-by загальним обсягом 15,5 мільярдів доларів з метою реалізації реформ в Україні.

Влітку 2010 року Україна отримала від МВФ перший транш у розмірі 1,89 мільярдів доларів. У грудні 2010 року був виділений другий транш у розмірі близько 1,5 мільярда доларів.

Після цього виділення коштів по програмі було заморожено через невиконання Україною низки взятих на себе зобов'язань, зокрема щодо підвищення тарифів на газ і теплопостачання для населення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування