У ДАІ почали полювання на тих, хто не пускає машини з мигалками

П'ятниця, 30 листопада 2012, 08:31

В Україні до 7 грудня ДАІ перевірятиме, як водії виконують вимоги Правил дорожнього руху в частині надання переваги в русі автомобілям з ввімкненими спецсигналами.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу Департаменту ДАІ МВС.

Операція під умовною назвою "Увага! Спецсигнал!" розпочалась 28 листопада.

У першу чергу профілактичні заходи будуть проводитися в обласних центрах та містах з великими транспортними потоками.

На думку ДАІ, саме тут, через те, що водії у порушення всіх вимог не пропускають транспортні засоби із включеними проблисковими маячками, оперативні служби часто не можуть вчасно дістатися місця призначення, що призводить до негативних наслідків.

Згідно із законодавством, право на перевагу в русі мають автомобілі із включеними спеціальними сигналами швидкої медичної допомоги, аварійно-рятувальних служб, пожежної охорони, міліції, військової автомобільної інспекції, служби інкасації тощо.

Як відомо, машини з проблисковими маячками також їздять у кортежі президента, прем'єра та голови верховної Ради. Заради їхнього проїзду також перекривається рух по місту, що спричиняє величезні пробки.

30 березня біля Національної філармонії на Європейській площі в Києві помер чоловік. Після приїзду медики пояснили, що могли приїхати раніше, проте були змушені стояти у заторі через проїзд кортежу президента Віктора Януковича.

Пізніше в МОЗ заявили, що сумарний час доїзду швидкої допомоги хворому до філармонії за викликом склав 20 хвилин, а згадки про кортеж президента не було.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування