Хорошковському не подобається, що ЄС ставить Україні умови

Понеділок, 10 грудня 2012, 08:02

Перший віце-прем'єр Валерій Хорошковський вважає безпрецедентним кроком умови для підписання Угоди про асоціацію з Україною з боку Євросоюзу.

"Це певною мірою безпрецедентний крок - ставити умови підписання вже узгодженого і парафованого документа", - написав він у своїй статті для "Дзеркала тижня. Україна".

"Більше того - ставити умови щодо документа, який, з точки зору, наприклад, доступу на ринки на короткострокову перспективу, в значній мірі більш вигідний ЄС, ніж Україні, який окреслює перед нами значно більше зобов'язань, ніж з боку ЄС", - додав він.

Але, незважаючи на це, за словами Хорошковського, угода про асоціацію - це більше, ніж просто вільна торгівля. "Це цивілізаційний вибір. Це точка неповернення в минуле. Це початок відліку шляху до європейської моделі правової демократичної соціальної держави", - вважає він.

"Тому угода має бути підписана якнайшвидше. І якщо для цього треба активізувати внутрішні реформи, то так і повинно бути. Реформи, врешті-решт, українському суспільству потрібні більше, ніж ЄС", - пише перший віце-прем'єр.

Він також висловив упевненість в необхідності європейської інтеграції для України.

"Причому хотів би підкреслити: розумію євроінтеграцію не стільки як членство в ЄС, скільки як впровадження європейської суспільно-політичної моделі, європейських устремлінь і цінностей", - написав Хорошковський.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...