Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Батьківщина" наполягатиме, щоб за спікера голосували персонально

Понеділок, 10 грудня 2012, 08:54

"Батьківщина" має намір наполягати на тому, щоб Верховна Рада сьомого скликання обрала спікера персональним голосуванням депутатів.

Про це в ефірі ТВі у неділю ввечері сказав один з лідерів партії Микола Томенко, повідомляє Ukranews.

Він зазначив, що завдяки принциповості опозиції Рада шостого скликання прийняла закон, що забороняє голосування депутатів за інших парламентаріїв.

"Ми повинні дотиснути чинного голову Верховної Ради і головне - президента, щоб закон був підписаний", - сказав Томенко.

За його словами, влада спробує затягнути схвалення цього закону.

"Ми повинні цього (підписання) домогтися, тому що якщо ми пропустимо перше голосування - за голову Верховної Ради, то ми багато чого можемо пропустити... Ми не можемо допустити, щоб голова Верховної Ради обирався шляхом, (тобто) карткою 226 людини, яка побоялася прийти, чи у якої забрали картку. Тому наша позиція така: голова Верховної Ради легітимний тільки тоді, коли обирається персональним голосуванням", - заявив політик.

Томенко нагадав, що згідно з внесеними до регламенту змінами обрання спікера проводиться відкритим голосуванням з використанням електронної системи "Рада", а не таємним голосуванням бюлетенями, як це було раніше.

Як повідомлялося, 6 листопада Рада ввела відкрите обрання свого голови, а 6 грудня заборонила голосування депутатів за інших парламентаріїв і блокування трибуни парламенту під час пленарних засідань.

Станом на 9 грудня, відповідний закон не підписаний ні президентом, ні спікером.

Новообрана Рада 7-го скликання збереться на перше засідання 12 грудня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...