Україна закликає Сирію зробити все, щоб звільнити українську журналістку

Вівторок, 11 грудня 2012, 12:37

Україна закликає владу Сирії почати вживати більш дієвих заходів щодо звільнення журналістки Анхар Кочнєвої.

Про це на брифінгу 11 грудня заявив прес-секретар МЗС України Олександр Дикусаров, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми закликаємо владу Сирії вжити більш активних і дієвих заходів, спрямованих на звільнення захопленої українки, і очікуємо конкретних результатів", - сказав він.

"Україна вимагає термінового звільнення Анхар Кочнєвої і буде докладати всіх зусиль для міжнародного обговорення цього насильства проти цивільної особи", - додав Дикусаров.

За словами прес-секретаря МЗС, Україна розраховує, що дії сирійських бойовиків стосовно українки отримають належну оцінку міжнародного співтовариства й винні будуть покарані.

Як відомо, 15 жовтня Дикусаров розповів, що в Сирії бойовики викрали українку, яка поїхала в цю країну як перекладач для знімальної групи одного з російських телеканалів.

15 жовтня президент Віктор Янукович доручив МЗС країни вжити заходів для звільнення Кочнєвої.

8 листопада на сайті "Вільної сирійської армії" з'явився відеоролик з викраденою українською журналісткою. На відеозаписі тривалістю 15 секунд вона говорить по-арабськи: "Мене звуть Анхар. Я була викрадена неподалік від Хомса. Я прошу українське, російське посольства й сирійську владу виконати те, що вимагають мої викрадачі".

Потім в інтернеті з'явилися повідомлення, що сирійські бойовики обіцяють стратити журналістку 13 грудня, якщо до цього терміну не будуть виплачені гроші.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування