Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Держдеп: США не намагається тиснути на Україну візою Кузьміна

Четвер, 13 грудня 2012, 08:19

Речник Держдепартаменту США Вікторія Нуланд заявляє, що скасування візи першому заступнику генпрокурора Ренату Кузьмыну не є спробою тиску на владу.

Про це вона заявила на щоденному брифінгу, відповідаючи на питання, повідомляє Голос Америки.

За її словами, для впливу на українське керівництво США поки використовує інші важелі, ніж так звані "чорні списки".

"Наші зусилля стосовно уряду України до сьогодні полягали у використанні дипломатичного процесу, аби закликати їх змінити політичний курс, припинити політичні переслідування, звільнити колишнього прем’єра Юлію Тимошенко та краще захищати репутацію України як демократичної країни", - заявила Нуланд.

"Це політика, якої ми дотримуємося в даний момент. Звичайно, ці заходи, про які ви говорите (візові обмеження), можливі, але ми не є на цьому етапі", - наголосила вона.

Нуланд підтвердила, що віза була анульована, але зазначила, що це не є тим самим, що відмова у видачі візи.

Вона додала, що віза була анульована відповідно до Закону про імміграцію та натуралізацію, який встановлює критерії, на основі яких видаються візи.

Як відомо, в понеділок перший заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін звернувся з листом до президента США Барака Обами з проханням розглянути тої факт, що посольство Сполучених Штатів в Україні анулювало його п’ятирічну візу.

Посол США в Україні Джон Теффт підтвердив, що візу Кузьміна було анульовано. Але дипломат заявив, що, якщо він матиме бажання, то може звернутися за новою американською візою за звичайною процедурою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування