Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Власенко запевняє, що американський суд прогнозовано став на бік Тимошенко

Четвер, 13 грудня 2012, 18:35

Рішення окружного суду Нью-Йорка про відхилення позову компанії "Universal Trading & Investment Co., Inc." про стягнення з Юлії Тимошенко 18,3 мільйонів доларів було прогнозованим.

Таку думку озвучив захисник екс-прем'єра Сергій Власенко журналістам у четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

"Жодних правових підстав у цього позову не було. Це абсолютно штучний позов, ініційований, у тому числі і за допомогою української влади. Сьогодні в цьому питанні поставлено крапку. Провадження у справі закрито у зв'язку з відсутністю підстав для цього позову", - сказав він.

На його думку, українська держава була зацікавлена ​​в задоволенні позову до Тимошенко і сприяла компанії UTICo.

"Ви пам'ятаєте, як українська держава сприяла "маловідомій" фірмі UTICo, у якої є довіреність від Генпрокуратури. Їй сприяли, як тільки могли: ми отримували повістки за один день із США, ми отримували вимоги про проведення відеоконференцій, ми отримували з боку української держави всіляке сприяння фірмі UTICo - лише б вони там щось зробили", - зазначив він.

"Але ми заявляли тоді, і я залишаюся на цих позиціях зараз - ніяких правових підстав у цього позову не було", - сказав Власенко.

Як відомо, американська компанія Universal Trading & Investment Co., Inc. звернулася до окружного суду Нью-Йорка з позовом, в якому вимагала від Тимошенко виплатити борги компанії "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ) у розмірі 18,3 мільйонів доларів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування