Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Держдеп США назвав неповним звіт юристів Skadden щодо Тимошенко

П'ятниця, 14 грудня 2012, 11:14

Держдепартамент США занепокоєний доповіддю американської фірми Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom, юристи якої не знайшли політичних мотивів у судовому процесі над екс-прем'єром Юлією Тимошенко.

Про це на брифінгу 13 грудня завила речник Держдепартаменту Вікторія Нуланд, повідомляє Укрінформ.

"Нас непокоїть, що адвокати Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom, очевидно, й не збиралися знайти політичні мотиви, якщо вони обмежилися розглядом лише паперових протоколів судових засідань і не звертали уваги на ширший політичний контекст, в якому відбувався судовий процес", - сказала вона.

Нуланд наголосила, що у звіті також не враховується "вибірковий характер судових процесів проти Тимошенко і колишніх членів її уряду".

При цьому вона також зауважила, що позиція адміністрації США щодо вибіркового переслідування в Україні залишається незмінною.

За словами Нуланд, дослідження Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom "було неповним і не відображає точної картини".

Як відомо, Держдепартамент США неодноразово висловлював стурбованість щодо справи Тимошенко і наполягав на її звільненні.

Зокрема, у вересні комітет з міжнародних відносин Сенату США закликав звільнити Тимошенко та запропонував заборонити в'їзд до США представникам української влади, причетним до кримінального переслідування Тимошенко та інших опозиційних політиків.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування