Попов зібрався вибивати бюджет, бо нічого робити

П'ятниця, 14 грудня 2012, 18:26

Київ зможе добитися перегляду державного бюджету на 2013 рік з метою збільшення показників видатків для столиці.

Таку думку озвучив глава Київської міськдержадміністрації Олександр Попов журналістам після завершення загальних зборів профспілкового активу Києва і керівників КМДА щодо громадського обговорення проекту бюджету Києва на 2013 рік.

"Я вважаю, що ми не повинні текти по течії, бо ми так втонемо", - наголосив Попов.

"Є два варіанти: або ми доб’ємось бюджету, який збалансує наші видатки, або київській владі як владі нема чого робити у своїх кабінетах. Це в моральному плані", - цитує чиновника УНІАН.

Попов висловив глибоке переконання, що Київ порозуміється з урядом, і сьогоднішня зустріч влади міста та профспілок, прийнята резолюція – "це аргумент, і дуже серйозний в цьому питанні".

Як відомо, держбюджет на 2013 рік, ухвалений Верховною Радою 6 грудня, передбачає вилучення з міського бюджету, що створює у бюджеті Києва прихований дефіцит у понад 4 мільярди гривень.

Попов заявив, що цей держбюджет не відповідає інтересам киян та фінансово не гарантує забезпечення нормального функціонування столиці, а спосіб, у який формувався основний кошторис країни, виключив участь місцевої влади у розробці й навіть обговоренні базових параметрів та показників фінансового забезпечення життєдіяльності Києва.

Попов зазначив, що після того, як Київ одержить всі показники держбюджету, влада столиці проаналізує їх і звернеться до уряду, а також, у разі потреби, - до президента, якщо буде конфліктна ситуація з урядом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування