Аваков обіцяє діяти агресивніше

Неділя, 16 грудня 2012, 17:29

Народний депутат Арсен Аваков використовуватиме усі можливості політичної опозиції для проведення кількох судових процесів з метою захисту її представників від переслідувань.

Про це він заявив на прес-конференції в Харкові, відповідаючи на запитання журналістів, чи має намір він захищатися і як, від тих чи інших переслідувань в Україні, передає УНІАН.

"Захищатимемося", - заявив Аваков. "Чи діятиму я агресивніше? Так, звичайно. Але не чекайте, що я на прес-конференції докладатиму вам про свої плани з цього приводу", - сказав він.

"Без сумніву, я використовуватиму свої повноваження і повноваження досить великої групи опозиції у парламенті для того, щоб не допускати і протидіяти цілій низці подій. У тому числі і таких, які у Харкові відбуваються", - додав депутат.

"Я думаю, що кілька судових процесів ми, без сумніву, розпочнемо. Я вважаю, що процеси у Євросуді щодо Тимошенко і щодо Луценка - це лише початок", - зазначив він.

Аваков повідомив, що наступного тижня опозиція представить на розгляд Верховної Ради пакет документів, серед яких "одним з пріоритетних" буде і законопроект "про статус політв'язнів", і про "свободу для Юлії Тимошенко і Юрія Луценка".

На запитання, чи планує він відвідати Тимошенко в Харкові, Аваков сказав: "Я б дуже цього хотів. Вважаю, що я з нею побачуся. Питання тільки в тому, щоб у цьому графіку особистих побачень, який дуже обмежений, ми знайшли таку можливість. Якщо це буде пов'язано з юридичними процедурами, то, звичайно, я не лізтиму вперед".

При цьому Аваков висловив незгоду з тим, що соратники Тимошенко і Луценко мають обмежений доступ для спілкування з цими ув’язненими.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування