Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У харківському будинку, де стався вибух, знайшли газовий балон і камін

Понеділок, 17 грудня 2012, 09:38

У Харкові в багатоповерховому будинку по Московському проспекту, 248-г, де 16 грудня стався вибух, рятувальники виявили газовий балон і камін.  

Про це 17 грудня в ефірі телеканалу "Україна" заявив Харківський міський голова Геннадій Кернес, повідомляє прес-служба Харківської міськради.

"Після того, як була локалізована пожежа, пожежні виявили фрагмент газового балона – його верхню частину, причому поверхом вище епіцентру вибуху. Тобто якщо у квартирі на 9-му чи 10-му поверсі стався вибух, то фрагмент балона знайшли вище. Також одна дівчина, яка перебуває в лікарні, сказала, що хтось із гостей затягав у цю квартиру газовий балон. Крім того, у цій квартирі, як виявилося, був камін", - відзначив міський голова. 

Кернес також нагадав, що 17 грудня об 11.00 розпочнеться позачергове засідання міської комісії з питань надзвичайних ситуацій.

Разом з тим, за словами прокурора Харкова Євгенія Поповича, для з'ясування обставин вибуху створена оперативно-слідча група, яка працюватиме до початку судових розслідувань.

"Слідчі візьмуться за огляд місця події, будуть призначені відповідні експертизи, названі причина вибуху й заподіяний збиток, слідчі будуть допитувати кожного мешканця будинку і встановлювати причини вибуху", - підкреслив Попович.

Крім того, за словами головного прокурора Харкова, допити свідків покажуть, як саме загинули жертви події.

Як повідомляє УНІАН, постраждалим від вибуху надається тимчасове житло в готелях "Турист" і "Меркурій".

За словами заступника міського голови з питань охорони здоров'я й соціального захисту населення Світлани Горбунової-Рубан, експерти прийняли рішення відселити всіх жителів до остаточного висновку про стан будинку.

За даними Горбунової-Рубан, у будинку 64 квартири, кількість жителів ще остаточно не встановлена.

Як відомо, 16 грудня в 17.39 у квартирі на 10 поверсі 16-поверхового житлового будинку по проспекті Московському, 248-Г стався вибух газу.

У результаті вибуху загинуло двоє дорослих і двоє дітей (2005 і 2011 р.н.). Постраждали вісім людей. Вони із травмами різних ступенів важкості госпіталізовані.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...