Азаров наїхав на обленерго, яке ще не належить Ахметову

Середа, 19 грудня 2012, 09:37

Прем'єр Микола Азаров розкритикував дії керівництва Київської області та приватної компанії Київенерго.

Про це він заявив, відкриваючи засідання уряду.

Азаров наголосив, що київська область стала "лідером" за кількістю населених пунктів, відрізаних від енергопостачання.

Азаров додав, що йому довелось доручити Міненерго залучити до роботи в Київській області ремонтні бригади з інших регіонів.

"У першу чергу це серйозна претензія до керівництва області. Якщо хочете, "жовта картка". Але  це говорить і про те, що приватна компанія "Київобленерго" виявилася неготовою до очікуваних і, власне, аж ніяк не катастрофічних природних явищ", - підкреслив Азаров.

"Київобленерго" виявило нерозторопність і неприпустиму байдужість до людей. Відрізати дроти за борг і вимагати від клієнтів дотримання придуманих компанією умов вони уміють дуже добре, а все зробити, щоб швидко відновити електропостачання – ні.", - обурився він.

"Це абсолютно неприйнятне ставлення до громадян. Це взагалі ставить питання про можливість цієї компанії експлуатувати електричні мережі в Київській області. Миритися з цим ми не будемо. Я офіційно попереджаю власників "Київобленерго" про те, що подібної, з дозволу сказати, "роботи" Уряд не потерпить. Якщо треба, ми задіємо всі правові механізми впливу", - попередив Азаров.

"Хочу нагадати елементарну істину: власність – це в першу чергу відповідальність. Безвідповідальному власнику на українському ринку місця немає. І влада, починаючи з місцевого рівня, повинна це контролювати і нагадувати", - додав він.

Власником 89,12% акцій "AES-Київобленерго" є AES Washington Holdings BV (Нідерланди), що входить до AES Сorporation (США). AES також володіє 84,56% "AES-Рівнеенерго".

Як відомо, протягом останніх років компанія Ріната Ахметова скуповувала державні пакети акцій акції у обленерго по Україні.

Так, ДТЕК придбала акції у Західенерго та Київенерго, Полтавобленерго, Донецькобленерго, Дніпроенерго.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування