Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кузьмін проситиме у США одноразову візу, щоб з’їздити до Обами

Середа, 19 грудня 2012, 11:00

Перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін звертатиметься за одноразовою візою до США у зв’язку з запрошенням на молитовний сніданок у президента Барака Обами.

Про це він сказав під час прямої телефонної лінії в "Комсомольской правде в Украине" у середу.

"До вчорашнього дня я не планував звертатися за візою, але вчора я отримав запрошення від оргкомітету для участі в молитовному сніданку президента Обами. І я буду звертатися до посла США Теффта для отримання одноразової візи. Тим більше, що Теффт рекомендував мені звертатися до посольства для отримання таких віз", - сказав Кузьмін.

За словами Кузьміна, майор Мельниченко дав покази, що його схиляли в США дати покази про те, що Кузьмін примушує його свідчити в кримінальній справі.

"Була продумана провокація, щоб Мельниченко написав таку заяву, що я схиляв дати його свідчення, а він відмовлявся", - повідомив заступник генпрокурора.

Кузьмін спростував інформацію "Української правди", що його віза була скасована через начебто проведення ним допитів в CША під час перебування там за туристичною візою В1-В2.

"Я був у Америці на початку червня цього року, а візи мене позбавили після мого звернення до Сенату, восени цього року, після моєї пропозиції поговорити з Конгресменами про убивство Щербаня", - повідомив Кузьмін.

За словами Кузьміна, він бачився з Петром Кириченком, але не схиляв його давати свідчення.

"ЗМІ поширили брехливу інформацію, що я незаконно допитував людину на території США. Посол США знає, що я нікого не допитував у Америці (влітку 2012)", - додав заступник генпрокурора.

У грудні стало відомо, що п’ятирічну візу Кузьміна до США анульовано без пояснення причин.

Як заявив посол США Джон Теффт, "якщо пан Кузьмін матиме бажання, він може звернутися за процедурою отримання нової американської візи".

Як відомо, раніше Кузьмін направив лист у верхню палату Конгресу США - Сенат, з приводу жорсткої резолюції по Україні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування