У новому уряді Азарова не залишиться жодного колишнього віце-прем'єра - ЗМІ

Середа, 19 грудня 2012, 16:37

До складу нового Кабінету міністрів не увійде жоден віце-прем'єр з колишнього уряду Миколи Азарова.

Про це повідомило високопоставлене джерело в Партії регіонів, пише "Дзеркало тижня".

За даними джерела, віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко відкинув пропозицію залишитися у виконавчій владі і остаточно вирішив перейти на роботу в парламент.

За словами джерела, президент Віктор Янукович також ухвалив рішення не залишати в уряді віце-прем'єр-міністра - міністра інфраструктури Бориса Колеснікова.

За словами джерела, на посаді глави Мінтрансу Колесникова може змінити генеральний директор "Укрзалізниці" Володимир Козак.

За словами джерела, до недавнього часу вважалося, що Колесніков залишиться у виконавчій владі, проте прославившись своєю ненадійністю поїзди Hundai зіпсували репутацію віце-прем'єру і вплинули на ухвалене президентом рішення.

У Верховній Раді Борис Колесніков може претендувати на профільний парламентський комітет з питань транспорту і зв'язку. Однак на даний момент його шанси очолити комітет невеликі: за результатами тривалих торгів між партією влади і КПУ він за квотою відійшов соратникам Петра Симоненка.

Джерело також повідомило, що шанси віце-прем'єр-міністра - міністра охорони здоров'я Раїси Богатирьової зберегти свій пост є мінімальними.

Причиною цього є невдоволення президента діяльністю глави МОЗ у галузі реформування охорони здоров'я, про що Янукович раніше заявляв публічно. На крісло претендують союзники ПР комуністи, які хочуть бачити на цій посаді свого соратника - колишнього голову МОЗ Юрія Гайдаєва.

На сьогоднішній день також достовірно відомо, що до складу нового уряду не увійде колишній перший віце-прем'єр-міністр Валерій Хорошковський.

Як відомо, у п'ятницю Хорошковський подав у відставку на знак незгоди з повторним призначенням Миколи Азарова прем'єр-міністром.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування