Опозиція вимагає допитати Азарова і Бойка через вишки

Четвер, 20 грудня 2012, 11:58

Опозиція вимагає від Генпрокуратури забезпечити можливість допиту латвійськими правоохоронними органами всіх учасників корупційного скандалу щодо купівлі так званих "вишок Бойка".

Про це заявив депутат "Батьківщини" Анатолій Гриценко на прес-конференції, коментуючи порушення Генпрокуратурою Латвії кримінальної справи щодо учасників незаконної оборудки, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

"Якщо українські правоохоронні органи не діють, то ми маємо зробити усе, щоб правоохоронні органи країни Європейського союзу, якою є Латвія, мали можливість провести всі необхідні слідчі дії щодо притягнення винних до відповідальності", - сказав він.

Гриценко зазначив, що латвійська сторона офіційно звернулася до правоохоронних органів України з проханням забезпечити допит учасників корупційної оборудки.

На думку опозиціонера, в першу чергу, Генпрокуратура мала б допитати вище керівництво держави, яке знало про корупційну оборудку, але не вчинило жодних дій, щоб її зупинити.

"Я особисто звертався до прем’єр-міністра Азарова: ви не провели службове розслідування, не повернули до бюджету вкрадені кошти, не притягнули до відповідальності винних, то ви, а не лише Бойко і компанія "Чорноморнафтогаз", стали співучасниками злочину, і так само підете під суд", - заявив Гриценко.

"Ми чуємо постійно про "папєредніків". Постійно порушуються нові кримінальні справи проти Юлії Тимошенко. Продовжуються слухання у судах абсолютно незаконні і несправедливі стосовно Юрія Луценка. А тут ця команда привласнила 2,5 млрд. грн.", - обурився він.

Гриценко також додав, що за президента Віктора Януковича слова "влада" і "корупція" в Україні стали синонімами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування