Глaва комітету Європарламенту: Кузьмін вже збирається до Обами

Четвер, 20 грудня 2012, 17:27

Перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін відмовився зустрітися з главою Комітету Європарламенту із закордонних справ Елмаром Броком.

Про це сам Брок повідомив в четвер на прес-конференції в Києві.

За його словами, відповідна зустріч була запланована, але в останній момент її скасували.

"Моя зустріч з Ренатом Кузьміним була скасована в останню хвилину. Я думаю, що він, напевно, дуже зайнятий, бо готується до зустрічі з президентом Обамою", - сказав Брок.

Як відомо, Кузьмін сподівається, що президент США Барак Обама відреагує на його лист і дасть оцінку викладеної в ньому інформації.

Брок також зазначив, що ситуація навколо засуджених екс-прем'єра Юлії Тимошенко та екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка знаходяться на постійному контролі в Європейському Союзі.

"Справа Юлії Тимошенко на дуже високому рівні обговорюється в ЄС, і поки ці справи не будуть вирішені, вони залишаться в нашому порядку денному", - заявив він.

Європарламентарій нагадав, що рішення даних питань є умовою для підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

У той же час, Брок зазначив, що якщо в Україні буде відкрито кримінальну справу проти соратника Тимошенко, заступника глави партії "Батьківщина" Григорія Немирі, то можна буде вважати, що Україна не виконує своїх зобов'язань.

"Якщо вони відкриють справу проти Григорія Немирі, то я буду вважати, що вони відхилили цю пропозицію (підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС на Вільнюському саміті в листопаді 2013 року)", - сказав він.

Брок також зазначив, що піднімав ці питання під час зустрічі з українським прем'єром і спікером парламенту, і у нього склалося враження, що українські політики зрозуміли його і будуть діяти відповідно.

УНІАН, Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування