Азаров упевнений, що компроміс між ЄС і МС реальний

Понеділок, 24 грудня 2012, 17:17

Пошук і знаходження компромісів у питаннях співпраці України з Європейським Союзом та Митним союзом можливий.

Таку думку озвучив прем'єр Микола Азаров на своїй сторінці в мережі Facebook.

"Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров абсолютно правий, кажучи про те, що і Митний Союз Росії, Казахстану і Білорусії, і Європейський союз засновані на принципах СОТ. Для Євросоюзу це абсолютно очевидно так, як всі країни ЄС є одночасно членами СОТ", - зазначив він.

"Для Митного союзу Росії, Казахстану і Білорусії це не зовсім так, оскільки Казахстан і Білорусь ще не... є членами СОТ, а Росія лише недавно вступила в цю організацію, але, тим не менш, при складанні основоположних документів Євросоюзу використовувалися норми і правила СОТ", - нагадав Азаров.

"Тепер що стосується сумісності, вся справа полягає в рівні митного захисту і цілому ряді інших положень, що визначають функціонування двох митних союзів, саме вони повинні бути сумісні", - уточнив він.

"Ну, наприклад, якщо рівні митного захисту за конкретної товарної позиції значно між собою відрізняються, то тоді це буде предметом окремих переговорів. Тож питання сумісності - це дуже складне питання", - зазначив Азаров.

"Саме тому наші взаємодії і там, і там повинні бути з нашими партнерами вивчені і повинні бути знайдені компроміси. У чому я з міністром Лавровим абсолютно згоден, так це в тому, що пошук і знаходження цих компромісів можливий", - підсумував він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування