Україні МВФ вже не потрібен - прем'єр

Четвер, 27 грудня 2012, 17:59

Україна здатна в 2013 році обійтися без кредиту Міжнародного валютного фонду.

Про це прем'єр Микола Азаров сказав в інтерв'ю українським телеканалам

"Україна 2 роки вже обходиться без кредитів МВФ і, зрозуміло, обійдеться і наступного року без них", - заявив глава Кабміну.

Азаров зазначив, що Україна налаштована на співпрацю з МВФ і на пошук прийнятних компромісів.

За його словами, Україна хотіла б отримувати достатньо дешеві ресурси МВФ і використовувати їх для власного розвитку.

При цьому, на думку прем'єра, досвід антикризових заходів МВФ, які пропонувалися ряду європейських країн, показав свою не тільки неефективність, але і призвів до подальшої стагнації.

В якості прикладу таких наслідків заходів фонду Азаров навів Грецію, в якій збільшилися безробіття і падіння внутрішнього валового продукту.

"Ресурси знаходяться не тільки в МВФ, у нас якось прийнято думати, що без МВФ немає інших можливостей. Насправді ресурсів достатньо в світі, і ми працюємо над їх залученням в економіку України на взаємовигідних умовах", - додав прем'єр.

При цьому він не повідомив, які саме ресурси він має на увазі.

Як відомо, Національний банк розраховує на рефінансування зобов'язань України перед Міжнародним валютним фондом, за якими мають бути здійснені розрахунки у 2013 році, за рахунок надання країні в цей період нових кредитів фонду.

МВФ прогнозує скорочення золотовалютних резервів НБУ з 26,8 млрд. доларів (за станом на 31 жовтня) до 24 млрд. доларів до кінця 2012 року.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування