Аваков: разом зі Шкілем під тиском перебувають ще кілька опозиціонерів

Четвер, 27 грудня 2012, 19:54

Депутат від "Батьківщини" Арсен Аваков називає дикунством кримінальні справи проти опозиціонерів, зокрема, проти екс-бютівця Андрія Шкіля.

Про це він заявив в інтерв’ю "Тижню".

"Щодо історії з Шкілем - я вважаю, що це просто огидно. Маємо те саме, що і з Юлією Тимошенко, коли її переслідують за вчинки, які скоєні 10-15 років тому", - заявив Аваков.

Як відомо, Шкіль зараз перебуває у Чехії і не виключає, що проситиме політичного притулку.

"Захід це сприймає просто як дикунство. Я зіткнувся з тим, що просто не міг пояснити італійським політикам наші реалії, вони не можуть усвідомити, як таке може відбуватися", - наголосив він.

"Насправді Шкіль не одинокий в такій ситуації - ще кілька людей знаходяться під таким же тиском, зокрема й ті, які мали чи мають депутатські мандати", - зазначив опозиціонер.

Попри те, що Шкіль не потрапив до прохідної частини виборчого списку об’єднаної опозиції, що могло б дати йому змогу не виїжджати за кордон, Аваков називає цей список кращим за попередній.

"Було зрозуміло, що об’єднання опозиції необхідно, і що це об’єднання автоматично призведе до того, що в Раду потраплять не всі", - зазначив депутат.

"Концептуально об’єднання було дуже правильним кроком, але платити за нього довелося тим, що хтось не потрапить в парламент. Тому багато достойних людей не потрапили в прохідну частину: і Шкіль, і Володимир Філенко й інші", - уточнив Аваков.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування