Рада не декриміналізувала статтю Тимошенко. Опозиція пішла

П'ятниця, 11 січня 2013, 11:55

Верховна Рада не підтримала декриміналізацію статті Кримінального кодексу, за якою засуджена екс-прем’єр Юлія Тимошенко.

Відповідний законопроект №1099 у першому читанні отримав лише 161 голос "за".

Партія регіонів дала 8 голосів, "Батьківщина" – 75, УДАР – 33, "Свобода" – 34, Компартія – 0, позафракційні – 11 голосів.

Проти голосували 3 депутати, утрималися 1, не голосували 224 депутати, усього 389.

Відповідно до даних поіменного голосування, що містяться на офіційному сайті Верховної Ради, не голосували депутати від "Батьківщини" Олександр Бригинець, Микола Катеринчук, Руслан Князевич та Ігор Бриченко (відсутніми виявились 20 нардепів, у тому числі і сам ініціатор проекту Віктор Швець).

Депутати "Батьківщини", УДАРу й "Свободи" покинули залу засідань парламенту після провалу голосування про декриміналізацію статей 364 і 365 КК, за якими засуджені Юлія Тимошенко та Юрій Луценко.

 

Ще однієї причиною стала відмова партії влади голосувати за закон про амністію.

"Ми вийшли із зали на знак протесту проти того, що Партія регіонів говорить одне, а робить, як завжди, інше. Вони протягом 2 років обіцяли привести українське кримінальне законодавство до європейських стандартів – і відмовилися голосувати за цей законопроект", - заявив Арсеній Яценюк.

 

Разом із тим, він висловив задоволення тим, що Партія регіонів не має у парламенті стабільної більшості.

"Це добра новина. Я думаю, що з часом ситуація зміниться, вітер подує в іншу сторону і депутати вже будуть голосувати проти партії влади – як було в 2004 році", - заявив Яценюк.

Фото Дмитра Ларіна 

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News