Кириленко: "регіони" просто злякалися голосувати за євроінтеграцію

П'ятниця, 11 січня 2013, 21:37

Депутати від Партії регіонів бояться голосувати за євроінтеграційні законопроекти.

Таку думку озвучив депутат від "Батьківщини" В’ячеслав Кириленко в ефірі радіо "Ера, повідомляє його прес-служба.

Голосувати за євроінтеграціїні законопроекти "регіоналам" заважає страх, вони бояться, що проголосують за "щось не те", і потім президент Віктор Янукович дасть їм за це "по голові".

Відповідаючи на питання, чому "регіонали" не підтримали спільну заяву щодо інтеграції України в ЄС, він зазначив: "Тому вони воліють усі законопроекти, які пропонується щодо євроінтеграції, відкласти в довгий ящик".

Проте, наголошує Кириленко, справа не тільки в цьому. Україна не зможе жодним чином просунутися в питанні євроінтеграції, якщо політв’язні й надалі перебуватимуть у в’язниці.

"Тобто навіть не з амністією треба пов’язувати декриміналізацію статей, за якими сидять Тимошенко й Луценко, а з питанням євростандартів, євроінтеграції та поновлення в повному обсязі європейського вектору", - наголошує політик.

На його думку, саме оці два питання і треба пов’язувати, бо в будь-якому разі вся європейська громадськість тиснутиме на свої уряди, адже в них розвинуте громадянське суспільство.

Кириленко переконаний, що "які б кроки в реформах ми не зробили, без звільнення політв’язнів Європейського Союзу Україні не бачити".

"А як можна не зважати на те, як знущаються над Тимошенко, яка вже кілька діб не може зайти в палату й ночує в коридорі? Чи як можна не зважати на те, що Луценкові не хочуть дати право оперуватися в тій клініці, якій він довіряє? Якщо на це все закривати очі, тоді що про нашу країну казатимуть у демократичному світі?", - підсумував він.

Як відомо, у п’ятницю депутати 348 голосами прийняли рішення про напрацювання єдиного узгодженого проекту постанови щодо євроінтеграційних устремлінь України.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування