Прокуратура обіцяє знести паркан біля сусіднього з Медведчуком санаторію

Субота, 12 січня 2013, 16:15

Прокуратура Ялти вживає заходів "представницького характеру" щодо скасування всіх незаконних рішень і угод по землях дитячого протитуберкульозного санаторію ім. Боброва в Алупці.

Про це заявив заступник прокурора Криму Ігор Шапкін, передає "Дзеркало тижня. Україна".

Як підтвердив Шапкін, зведення будь-яких споруд на землях санаторію є незаконним. І як тільки прокуратура з'ясує, хто здійснює роботи, то відразу прийме заходи щодо знесення огорожі, пообіцяв він.

Шапкін зазначив, що фактам незаконного розпорядження землями оздоровниці вже дана оцінка в рамках кримінального провадження.

Він повідомив також, що прокуратура вже кілька разів "відбивала" неодноразові спроби вкрасти у санаторію більше половини належних йому 11,3 га землі.

Зокрема, вироком суду від 26 листопада 2012 року підтверджено незаконність дій колишнього Алупкінського міського голови, головного архітектора Алупки та землевпорядника міськради щодо відведення земельних ділянок в межах території Бобровки 47 громадянам та 4 фірмам.

Вжитими прокуратурою заходами вже визнані недійсними 20 рішень по відведенню ділянок. Готуються позови про скасування інших рішень і угод по землях здравниці.

Раніше стало відомо, що приналежну санаторію територію відрізають від моря: приватна фірма-забудовник побудувала паркан по схилу, що веде до набережної і пляжу. Місцеві жителі припускають, що до спроби незаконного захоплення пляжу причетний Віктор Медведчук, чий маєток розташований по сусідству.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...