Регіонали обіцяють не допустити посягання на російську мову

Середа, 16 січня 2013, 15:08

Члени Партії регіонів вважають опозиційний мовний законопроект провокацією й таким, що призведе лише до загострення міжетнічних відносин у країні.

Так регіонали відреагували на законопроект "Про функціонування української мови як державної й порядку застосування інших мов в Україні", повідомляє прес-служба партії.

"Категорично заявляємо, що Партія регіонів і її представники у вищому законодавчому органі держави ніколи не підтримають законопроект, єдиною метою якого є розкол країни", - говориться в повідомленні.

На думку регіоналів, народ України має право самостійно вибирати, якою мовою йому висловлювати свої думки, читати газети й отримувати медичну допомогу, що "забезпечує закон "Про основи державної мовної політики", прийнятий 3 липня 2012 року.

"І сьогодні, і в майбутньому прихильники нашої політичної сили можуть бути впевнені – абсолютно всі зобов'язання, які на себе взяла Партія регіонів у мовному питанні, будуть дотримані. Ми нікому не дозволимо принижувати честь і гідність громадян України, порушувати їхні конституційні права й свободи", - говориться в повідомленні.   

Як відомо, опозиція зареєструвала законопроект №1233 "Про функціонування української мови як державної та порядок застосування інших мов в Україні", яким пропонується визнати таким, що втратив чинність, закон "Про засади державної мовної політики" від 3 липня 2012 року.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування