Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Відеокамери стежать лише за Тимошенко, у колонії їх немає - депутати

Середа, 16 січня 2013, 15:10

У Качанівській колонії камери відеоспостереження не встановлені в жодному з житлових приміщень, стверджує депутат від "Батьківщини" Олександра Кужель.

"У жодній камері, навіть там, де довічні засуджені, немає жодної камери спостереження", - заявила вона журналістам після відвідування Качанівської колонії.

"Немає ні в душових, ні в камерах, де вони сплять, ні там, де вони переодягаються. Єдине – стежать за коридорами", - додала Кужель, цитує "Інтерфакс-Україна".

На думку депутата, це вказує на те, що норма законодавства, яка дозволяє здійснення відеоспостереження за засудженими, застосовується лише до Тимошенко.

"Вона не використовується в самій колонії, а використовується тільки в місці, де перебуває Юлія Володимирівна Тимошенко", - сказала Кужель.

Нардеп підкреслила, що в колонії також установлені таксофони, з яких засуджені можуть дзвонити.

"Тобто ми бачимо за кожним пунктом, за якими висунула вимоги Юлія Володимирівна, – це не її примхи", - наголосила Кужель.

Депутат Людмила Денисова повідомила, що планується депутатський запит до пенітенціарної служби зі приводу використання бюджетних коштів.

Зокрема, за словами Денисової, на 16 засуджених, які перебувають на загальному режимі в колонії, відведено один туалет. Водночас, в адміністрації колонії повідомили, що збираються встановлювати плазмовий телевізор.

"Ми вважаємо, що звернемося до пенітенціарної служби, чому так використовуються кошти. Може, краще зробити по-іншому", - зазначила вона.

За словами депутата Тетяни Слюз, начальник колонії повідомив, що встановлення обладнання для відеоспостереження за Тимошенко в ЦКЛ №5 обійшлася в 5 тисяч гривень.

Раніше начальник Качанівської виправної колонії в Харкові Ігор Колпащиков заявив, що в палаті Тимошенко в лікарні "Укрзалізниці" установлено три відеокамери й вони законні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування