Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лавринович не засуджує Гєллєра за те, що прийшов до Ради з унітазом

Четвер, 17 січня 2013, 18:10

Міністр юстиції Олександр Лавринович не бачить проблем у тому, що депутати ремонтують свої кабінети у Верховній Раді за власні гроші.

Про це член уряду сказав, відповідаючи на запитання журналістів.

Лавринович зазначив, що закон про фінансування органів державної влади забороняє фінансування дій цих органів не з бюджету. Що стосується приміщень, в яких ці повноваження здійснюються, то за словами міністра, такої заборони немає.

Лавринович вважає, що коли поліпшення умов роботи посадових осіб державного органу не несе загрози для незалежного здійснення владних повноважень, це не може розглядатися як порушення закону.

"Якщо у людей є великі гроші, і вони роблять більш комфортабельними ці приміщення, які потім залишаться для інших. Вони ж не можуть претендувати на відшкодування коштів витрачених на ремонт. І вони не заберуть з собою ці кабінети. Я тут не бачу великої біди, хоча питання є", - сказав він.

Відповідаючи на запитання про те, чи потребує ремонту кабінет першого віце-спікера, який Лавринович свого часу обіймав, він зазначив: "Я не знаю, коли там востаннє робили ремонт, але за час української незалежності його не було 100%... Не самий комфортний кабінет".

Як повідомлялося, 9 новообраних депутатів Верховної Ради затіяли ремонтні роботи в службових апартаментах.

А в документах, опублікованих "Українською правдою", чітко вказано, що у глави бюджетного комітету Євгена Гєллєра роблять капітальний ремонт. Заради створення нових службових апартаментів для Гєллєра об’єднують три кабінети - № 613, 614 і 615.

Кабінет для першого заступника голови бюджетного комітету Сергія Буряка створюють шляхом об'єднання 616 і 617 кімнат парламенту, а також частини коридору.

ЛігаБізнесІнформ

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...