Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Магера порадив депутатам брати приклад з сільських вчителів

Четвер, 17 січня 2013, 20:17

Заступник глави Центральної виборчої комісії Андрій Магера вважає, що причини "прогулів" депутатами сесійних засідань парламенту лежать в морально-етичній площині.

Про це він заявив в ефірі 5 каналу.

"Справді це питання піднімалося неодноразово. Є ідея так званої сенсорної кнопки. Ну чому б її не реалізувати в українських умовах? Я не бачу в цьому проблеми", - розказав Магера про підвищення результативності голосувань у Верховній Раді.

За його словами, депутатам було б зручно, якби система запамятала відбитки їхніх пальців, оскільки тоді парламентарі зможуть голосувати з будь-якого місця в сесійній залі.

До того ж, додав заступник глави ЦВК, для цього не треба вносити зміни до закону про регламент.

"Це достатньо зробити на рівні навіть підзаконного акту, а саме прийняття поставнови парламенту з цього приводу. Але ми спираємося виключно в політичне рішення самого парламенту, в небажання більшості народних депутатів запровадити цю систему", - заявив Магера.

За його словами, причини відсутності депутатів на засіданнях лежать у морально-етичній площині.

"Невже так важко народному депутатові прийти кожен день на засідання парламенту і взяти участь у голосуванні? Якщо вони вважають, що важко, нехай запитають у вчителів, особливо у сільських вчителів, чи їм легко", - додав Магера.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: