Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кужель рветься до Януковича і Пшонки

П'ятниця, 18 січня 2013, 13:48

"Батьківщина" вимагає зустрічі з президентом Віктором Януковичем, генпрокурором Віктором Пшонкою і керівництвом пенітенціарної служби у зв'язку з видворенням жінок-депутатів із лікарні "Укрзалізниці".

"Ми вимагаємо зустрічі з генеральним прокурором і керівниками пенітенціарної служби. Ми вимагаємо зустрічі всією фракцією з президентом", - сказала народний депутат Олександра Кужель у п'ятницю на брифінгу в Харкові, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Вона повідомила також, що в понеділок планується зустріч з іноземними послами та представниками міжнародних організацій.

" Ми, три народні депутати, які особисто на собі відчули тортури. Й ми бачимо серйозну загрозу життю нашого лідера Юлії Тимошенко... Для нас сьогодні збереження її життя - дуже важливе питання", - сказала депутат.

"Але хочу звернутися до всіх українців. Те, що ви всі побачили, що сталося з трьома народними депутатами-жінками, які виконували свої функціональні обов'язки з захисту прав засуджених в Україні - свідчення того, як влада сьогодні ставиться до кожного з вас. Якщо з нами так можна, розуміючи, яка в нас підтримка фракції, вас просто забили б на місці. Тож це питання не лише захисту Юлії Володимирівни, це питання захисту нас із вами. Якщо немає права в країні, опір стає нашим обов'язком", - додала Кужель.

За її словами, вже підготовлено заяви до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) від неї та інших народних депутатів, яких видворили з ЦКЛ №5. "Уже Сергій Власенко підготував три заяви до Євросуду від нас за наше побиття і порушення наших конституційних прав народних депутатів", - сказала Кужель.

У свою чергу заступник голови парламентської фракції "Батьківщина" Андрій Кожем'якін, також присутній на брифінгу, наголосив, що фракція має намір продовжувати політичний тиск, щоб домогтися виконання вимоги екс-прем'єра.

На 17-45 також заплановано візит лідера фракції Арсенія Яценюка до Віктора Пшонки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування