Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Журналісти з міліцією шукають віце-прем'єра, прописанного у гуртожитку

Понеділок, 21 січня 2013, 17:45

Кримські журналісти Олег Крючков, Осман Пашаєв та Сергій Мокрушин звернулися до міліції із заявою про зникнення першого віце-прем'єра автономії Павла Бурлакова.

Про це написали "Аргументи тижня. Крим".

Згідно з інформацією, журналісти звернулися до Сімферопольського райвідділу міліції тому, що вони "занепокоєні долею Бурлакова, оскільки він дуже тривалий час відсутній в кімнаті (гуртожитку), в якій прописаний".

"У 2012 році в селищі Комсомольське гуртожитку ПМК-6 проживав громадянин Бурлаков Павло Миколайович, 1963 року народження, уродженець Донецька. До нинішнього моменту він не з'являється за вищевказаною адресою прописки. Прошу вжити заходів щодо розшуку Бурлакова", - йдеться, зокрема, в заяві Крючкова.

 Фото: Аргументы недели. Крым

Пояснення до заяви колеги написали Сергій Мокрушин і Осман Пашаєв, причому останній зробив це кримськотатарською мовою.

"Ніхто - ані сусіди, ані комендант гуртожитку не можуть сказати, чи надовго Павло Миколайович поїхав, і де зараз знаходиться. Я вірю в порядність Бурлакова, і не думаю, що мова йде про звичайну фіктивної прописку", - заявив Мокрушин.

"Знаючи моральні якості Павла Миколайовича, я відмовляюся вірити в те, що заради його фіктивної прописки без кімнати в гуртожитку залишилися кримчани, які не можуть вирішити своє квартирне питання через своє економічне становище", - додав він.

На фото: заява Пашаєва кримськотатарською мовою. Фото: Аргументы недели. Крым

Аналогічної думки дотримується і Пашаєв: "Дуже переживаємо. Людини немає (в гуртожитку) і ніхто не бачив: чи то два роки, чи то півроку".

На думку Крючкова, "абсурд повинен і закінчитися абсурдом". "Ми як громадяни України, дуже переживаємо, чому Бурлаков не з'являється за місцем реєстрації. Може, він блукає, ночує на вокзалі або під кущем у парку. Переживаємо дуже. Може, йому допомога потрібна", - сказав журналіст.

Як відомо, історія з місцем реєстрації Павла Бурлакова в листопаді викликала широкий резонанс.

Пізніше з'ясувалося, що перший віце-прем'єр вирішив, що матеріал в ЗМІ про це є розголошенням конфіденційної інформації (стаття 182 КК). Це стало приводом для звернення чиновника із заявою в СБУ, яку потім було перенаправлено в прокуратуру Криму.

27 листопада 2012 співробітники наглядового відомства прийняли рішення відкрити кримінальне провадження. Сімферопольському міськуправлінню міліції доручено провести досудове розслідування.

17 січня в редакцію, яка написала матеріал про Бурлакова, прибули співробітники Відділу державної служби з боротьби з економічними злочинами.

Вони заявили, що хочуть встановити юридичну адресу редакції, а також попросили дані її керівництва та автора матеріалу "Гуртожиток як притулок для кримських VIPів. Історія Павла Бурлакова".

18 січня головного редактора видання і автора матеріалу викликали на допит. Однак він не відбувся через відсутність на місці слідчого.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...