Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратура: Власенко міг отримати "підозру", але не захотів

Понеділок, 21 січня 2013, 21:28

Захисники екс-прем'єра Сергій Власенко і Андрій Кожем’якін відмовилися одержати копію "повідомлення про підозру" Юлії Тимошенко в організації вбивства через піар.

Про це заявив начальник головного управління з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури Андрій Курись на брифінгу в Києві, передає УНІАН.

За його словами, 18 січня слідчі намагалися вручити Власенку і Кожем’якіну копію повідомлення про підозру, але вони просто не взяли її.

"Для мене очевидно, що це черговий крок на політизування процесу, для мене очевидно, що це свідоме небажання захищати Тимошенко", - сказав він.

Чиновник також сказав, що новий КПК не передбачає вручення підозри (процесуальний документ) особі у присутності захисту.

У свою чергу Власенко повідомив, що у вівторок має намір відвідати Тимошенко у лікарні.

"Я буду робити спробу зустрітися з Юлією Тимошенко, нарешті отримати цей документ (повідомлення про підозру), бо захист не може отримати його, не побачивши Тимошенко, а сьогодні Євгенію Тимошенко не допустили", - наголосив він.

Власенко вважає, що влада розпочала активну пропагандистську кампанію, аби переконати міжнародну спільноту у законності своїх дій.

"Вони це зняли для того, щоб показати… Вони розуміють, що це політично мотивована справа і їм треба інформувати дипломатів", - зазначив захисник, коментуючи відеозапис, на якому Тимошенко нібито підписує повідомлення про підозру.

"Генпрокуратура і пенітенціарна служба якось вибірково оприлюднюють відео. Я би попросив би цих хлопців, і я отримаю письмовий дозвіл Тимошенко, оприлюднити те відео, яке вони знімали в цей же день (18 січня), з 12.00 до 12.30 - коли я зайшов до приміщення, в якому знаходилася Юлія Тимошенко, і коли вона лежала смертельно бліда, не реагуючи на звернення", - пояснив Власенко.

Він додав, що влада намагатиметься прискорити передачу до суду чергової сфальшованої проти Тимошенко кримінальну справу щодо нібито її причетності до вбивства у 1996 році народного депутата Євгена Щербаня.

"Ми це пройшли у так званій "газовій" справі, коли нам на всю справу виділили аж дев'ять днів на ознайомлення. Те саме і тут буде", - сказав Власенко.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:16
На Черкащині через атаку РФ пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури
09:08
Європарламент у боротьбі з відмиванням грошей схвалив ліміт готівкових платежів у 10 тисяч євро
09:04
За "злив" позицій ЗСУ настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави
08:46
Білий дім відреагував на вето Росії в ООН щодо нерозміщення ядерної зброї у космосі
08:43
Навіщо на фронті потрібні засоби РЕБ, чому їх критично не вистачає, чим це загрожує військовим
08:38
Росія виробляє більше зброї, ніж їй треба на війні, і вже заповнює склади − міністр оборони Німеччини
08:25
У Німеччині висунули звинувачення семи підозрюваним радикальним ісламістам
08:18
фото Росіяни гатили по Нікопольщині: пошкодили будинки, газогін і ЛЕП
07:51
Вибори президента Північної Македонії: перший тур виграла опозиційна кандидатка
07:44
ЗСУ за добу відмінусували понад тисячу окупантів
Усі новини...