Павліченки просять Пшонку порушити справу проти слідчого

Вівторок, 22 січня 2013, 19:20

Дмитро та Сергій Павліченки просять генпрокурора Віктора Пшонку порушити кримінальну справу проти слідчого, який сфальсифікував матеріали допиту одного з основних свідків.

Про це йдеться у заяві Дмитра Павліченка про злочин, яку цитує УНІАН.

У зверненні до генпрокурора зазначається, що під час відкритих судових засідань "за обвинуваченням мене та мого сина в убивстві судді Зубкова... були встановлені кричущі факти фальсифікації кримінальної справи відносно нас слідчим Рибкою Г.І.".

Як зазначає Павліченко, потерпілий Наумець заявив, що не впізнав "ні Павліченка Д.О., тобто мене, ні Павліченка С.Д., тобто мого сина, як осіб, що вчинили вбивство, але слідчий примушував його заявити, що він впізнає мене як особу, яка була на місці злочину, тобто на місці вбивства судді".

Павліченко наголошує, що "потерпілий у суді заявив, що на нього чинився психологічний тиск з боку слідчого, через що він був змушений підписати протокол, вказані відомості у якому не відповідають дійсності".

На переконання Павліченка, "наведені в його заяві на ім’я Пшонки факти свідчать про вчинення слідчим київської прокуратури Рибкою злочину, який передбачено кількома статтями Кримінального кодексу".

А отже, автор заяви просить Пшонку "невідкладно, але не пізніше 24 годин після отримання цієї заяви, внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати розслідування".

Як відомо, Голосіївський райсуд Києва 2 жовтня 2012 року засудив Павліченка до довічного ув’язнення, а його сина - до 13 років позбавлення волі за вбивство судді Зубкова.

23 січня об 11.00 Апеляційний суд Києва продовжить розгляд апеляційної скарги батька та сина Павличенків та їхніх адвокатів на вирок Голосіївського райсуду столиці.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування