Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Аеросвіт" вважає, що його рахунки заарештували незаконно

Вівторок, 22 січня 2013, 21:45

"Аеросвіт" звинуватив Державну виконавчу службу у незаконному перешкоджанні операційній діяльності компанії.

Про це повідомила прес-служба "Аеросвіту".

"22 січня 2013 року відповідно до постанови Управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Київській області, ухваленої в порушення національного законодавства, було арештовано кошти авіакомпанії "Аеросвіт" на всіх рахунках в українських банках", - йдеться у заяві.

"Цим рішенням повністю заблоковано платежі, включаючи виплату заробітної плати персоналу авіакомпанії та повернення коштів пасажирам за невикористані квитки, створено загрозу поточній діяльності "Аеросвіту", у тому числі здійсненню розрахунків за обслуговування рейсів", - сказано у повідомленні.

16 січня 2013 року відділ примусового виконання рішень облуправління держвиконслужби Головного управління юстиції наклав арешт на кошти "Аеросвіту" на всіх рахунках у 9-ти банках України для виконання постанови Господарського суду про стягнення з авіакомпанії близько 5 мільйонів гривень за позовом "Транс-Аеро-Хендлінг", нагадали у прес-службі.

"Таке рішення суперечить низці законодавчих актів, зокрема, законові "Про виконавче провадження", - вважають в "Аеросвіті".

"Так, відповідно до пункту 8 частини першої статті 37 закону, виконавче провадження підлягає обов'язковому зупиненню, "якщо відповідно до закону на вимогу стягувача поширюється дія мораторію, запровадженого господарським судом" у разі порушення ним провадження у справі про банкрутство боржника", - пояснили у авіакомпанії.

Як відомо, Госпсуд Київської області 29 грудня 2012 року ухвалив порушити провадження у справі про банкрутство Приватного акціонерного товариства "Авіакомпанія "Аеросвiт" та ввів мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Ухвалу суду було винесено на підставі звернення самого "Аеросвіту" з метою подальшого затвердження процедури санації, спрямованої на відновлення операційної ефективності компанії, її платоспроможності та забезпечення виконання зобов'язань перед усіма кредиторами в повному обсязі.

При цьому копію постанови Госпсуд Київської області ще на початку місяця направив до Головного управління юстиції в Київській області Міністерства юстиції.

"У цьому зв’язку "Аеросвіт" вимагає негайного відкликання свідомого, протизаконного рішення виконавчої служби, котре перешкоджає здійсненню компанією своїх поточних зобов’язань перед пасажирами, контрагентами та трудовим колективом", - сказано в заяві.

"Аеросвіт" уже звернувся до правоохоронних органів та до Національного банку з проханням сприяти невідкладному скасуванню протиправного арешту коштів", - додали у прес-службі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування