Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Інтер" – Азарову: Завдання влади - вирішувати проблеми, а не звинувачувати ЗМІ

Четвер, 24 січня 2013, 10:00

"Інтер" здійснить перевірку висловлювань прем’єра Миколи Азарова на адресу каналу.

Про це "Телекритиці" заявила директор компанії "Національні інформаційні системи" (НІС) - новинного продакшну групи "Інтер" - Лариса Горська.

Вона нагадала, що 23 січня на засіданні Кабміну Азаровим "були поставлені під сумнів об'єктивність і правдивість даних, викладених в сюжетах телеканалу "Інтер" про ситуацію з тарифами на житлово-комунальні послуги". 

"Хочу відзначити, що об'єктивне висвітлення у новинах соціально-значущих тем - одне з основних завдань телеканалу "Інтер". Я вважаю, що саме ЗМІ (особливо телебачення) повинні чітко, об'єктивно та неупереджено говорити про складнощі та проблеми у всіх сферах життя, незважаючи на думку про це окремих чиновників. А завдання влади - вирішувати ці проблеми, а не намагатися звинуватити ЗМІ в перекручуванні фактів, перекладаючи таким чином відповідальність за свої недоробки", - заявила Горська.

Втім, зазначила вона, "редакція перевірить ще всі названі факти і найближчим часом вийде сюжет за результатами перевірки".

Як відомо, на засіданні Кабміну Азаров заявив, що напередодні в одному з телесюжетів журналісти розповіли про самотню маму з Кіровограда, яка отримує зарплату в 1,5 тисячі гривень, а за житлово-комунальні послуги платить 450.

Також, за словами Азарова, був показаний сюжет про пенсіонерку, яка на послуги ЖКГ витрачає четверту частину пенсії.

Прем’єр доручив розібратися в інформації, яка була оприлюднена у сюжеті. "Виявилося, що телеканал повідомив багатомільйонної аудиторії неправду", - заявив Азаров.

При цьому прем'єр-міністр прямо не назвав телеканал "Інтер", але журналісти, які були присутні на засіданні Кабміну, підтвердили, що мова йде про їхні сюжети. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...