Регіонали по-своєму порахували скарги на Україну до Євросуду

Четвер, 24 січня 2013, 19:37

Україна - одна з країн, на які подано найменшу кількість скарг до Європейського суду з прав людини, якщо враховувати кількість населення країни.

Таку думку висловив депутат від Партії регіонів, заступник голови комітету Верховної Ради з питань права та правосуддя Дмитро Шпенов, повідомляє його прес-служба.

"Мій колега, Сергій Ківалов, виступаючи на сесії Парламентської асамблеї Ради Європи в Страсбурзі, підняв дуже важливе питання", - сказав він.

"При визначенні кола держав із структурними недоліками коректно було б використовувати не прямий математичний облік кількості скарг в ЄСПЛ, а комплексний підхід з урахуванням, в тому числі, і показника кількості скарг по відношенню до чисельності населення", - вважає Шпенов.

Він зазначив, що "при використанні математичного підходу Україна входить до переліку країн з найбільшою кількістю скарг, однак об'єктивно на 10000 населення у нас припадає лише одна скарга, що в кілька разів менше, ніж, наприклад, у Сербії, Чорногорії, Молдові, Хорватії" .

"Недоброзичливці нашої країни намагаються маніпулювати цифрами, прагнучи виставити Україну в непривабливому світлі на міжнародній арені. Вони "забувають" і про те, що ЄСПЛ розглядає тільки 10% скарг, що надходять від громадян України, тоді як інші 90% визнаються неприйнятними", - підкреслив депутат.

"Таким чином, всі спроби представити Україну як країну зі структурними проблемами - не більш ніж маніпуляції. Упевнений, об'єктивний підхід, запропонований Сергієм Ківаловим і схвалений групою залучених експертів, розставить все по своїх місцях" - підсумував Шпенов.

Як відомо, Україна увійшла до п'ятірки країн, з яких приходить найбільше скарг у Європейський суд з прав людини.

У той же час член юридичного комітету Парламентської асамблеї Ради Європи, регіонал Сергій Ківалов заявив у Страсбурзі, що не одна Україна має проблемну судову систему.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування