Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соболєв каже, що опозиція в ПАРЄ просто не хотіла дискредитації

П'ятниця, 25 січня 2013, 17:47

Опозиція не проголосувала за Резолюцію ПАРЄ про політичних в’язнів в Азербайджані, бо не хотіла дискредитації поняття "політичний в’язень".

Про це заявив заступник глави української парламентської делегації в ПАРЄ Сергій Соболєв, якого цитує прес-служба "Батьківщини".

Соболєв пояснив, що при розгляді питання по моніторингу виконання зобов’язань Азербайджаном, Моніторинговий комітет подав резолюцію, в якій містився цілий розділ щодо наявності політв’язнів в Азербайджані.

За словами Соболєва, в цьому розділі були прізвища 42 осіб, які визнані міжнародними організаціями, особами, які підпадають термін "політичний в’язень", який визначений у раніше ухваленій Резолюції ПАРЄ.

Соболєв заявляє, що всі члени української делегації від опозиції підтримали цю Резолюцію, підтвердження чого можна знайти на офіційному сайті ПАРЄ.

Водночас, за його словами, у процесі розгляду питання по Азербайджану було запропоновано окрему Резолюція стосовно політв’язнів, до якої було включено більшу кількість прізвищ, але в цей список потрапили особи, які, наприклад, вели збройну боротьбу за встановлення шаріату на території Азербайджану, особи, які були прямо причетні до іранських спецслужб тощо.

"Саме тому при обговоренні цього питання на засіданні групи Європейської народної партії було ухвалено рішення в жодному разі не дискредитувати термін "політичний в’язень" будь-якою підозрою, яка б у майбутньому могла б унеможливити встановлення цього терміну", - пояснив політик.

Соболєв зазначив, що якби у список азербайджанських політв’язнів потрапила б хоч одна особа, яка причетна до екстремістських організацій, до терористичних акцій чи країні екстремістських течій, це б мало негативні наслідки у майбутньому при встановленні статусу політичних в’язнів людям, які засуджені за політичне переслідування.

"І ми сподіваємося, що вже на наступній сесії питання політв’язнів в Україні буде розглянуто в рамках доповіді Моніторингового комітету. Всі інсинуації, які з’явились у пресі щодо голосування чи не голосування - це провокація з метою дискредитації поняття "політичний в’язень", - підсумував він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування