У Азарова заявили, що суд Гамбурга визнав Тимошенко корупціонеркою

П'ятниця, 25 січня 2013, 19:25

Прем'єр Микола Азаров мав підстави говорити про причетність екс-прем’єра Юлії Тимошенко до корупції.

До відповідного висновку дійшов земельний суд Гамбурга, рішення якого розміщено на сайті уряду.

"Рішенням у справі №324 О 486/12 судді - голова Земельного суду Кефер, судді Мітлер та Еленброк - відхилили позов Юлії Тимошенко до Миколи Азарова", - сказано в повідомленні Кабміну.

"Тимошенко позивалася щодо припинення протиправних дій, які нібито полягали у розповсюдженні Азаровим інформації про її причетність до корупції у зв'язку зі справою Павла Лазаренка, розслідуваною американською юстицією", - йдеться у заяві.

"Також вона вимагала сплатити їй 300 тисяч євро нібито завданих збитків", - уточнили у прес-службі.

 Фото прес-служби Кабміну

"У червні 2012 року в прямому ефірі німецького телеканалу АRD Азаров (у відповідь на питання, чи не є українське правосуддя вибірковим щодо Тимошенко) спитав, чи довіряють німецькі журналісти американському правосуддю?", - нагадали в Кабміні.

"Отримавши ствердну відповідь, Азаров продемонстрував позов Департаменту юстиції США у справі Лазаренка, пояснив, що це документ американської юстиції, а не української, і в ньому Тимошенко згадується як співучасниця Лазаренка, засудженого у справах щодо шахрайства, відмивання грошей і корупції", - йдеться у повідомленні.

"Цей документ Микола Азаров передав журналістам АRD", - підкреслили у прес-службі уряду.

"Незалежний німецький суд ретельно дослідив обставини справи, надані документи та аргументи заявниці і відхилив позов. Суд Гамбурга не знайшов підстав вважати заяву прем'єра недостовірною ", - йдеться у заяві.

"Навпаки, в рішенні суду зазначено, вона визначена як одна із співучасників Лазаренка в відмиванні коштів, корупції та інших злочинах, в багатьох місцях висновку Департаменту юстиції США відображена її участь у діяннях, за які Лазаренко був засуджений. І Тимошенко має це визнати - спеціально зазначає гамбурзький суд", - сказано в заяві.

"Суд також висловив припущення, що кримінальну справу проти Тимошенко у США не було порушено через її українське громадянство та перебування не на території США, а в Україні", - йдеться у тексті.

"Таким чином, відхилений позов Тимошенко став першим випадком, коли суд великої європейської держави визнав, що є підстави підозрювати Тимошенко у співучасті Лазаренку у справах, за які він був засуджений", - підсумували у прес-службі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News