Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Власенко про "файли Кузьміна": Там є лише дата смерті Щербаня, а решта - белетристика

Вівторок, 29 січня 2013, 13:09

Захист Юлії Тимошенко спростовує звинувачення Генпрокуратури про існування мотиву у неї для вбивства Євгена Щербаня.

Про це на прес-конференції у вівторок захисник екс-прем’єра Сергій Власенко.

Він нагадав, що Генпрокуратура нібито звинувачує Тимошенко у співучасті у вбивстві Щербаня через конфлікт у перерозподілі газового ринку між Донецькою та Дніпропетровськими бізнес-групами у 1996 році.

"Хочу зазначити, що станом на 1996 рік між Індустріальним союзом Донбасу та ЄЕСУ існувала агентська угода (щодо постачання газу), і ніякого конфлікту щодо поставок газу в Донецьку область не було. До речі, в цьому так званому повідомленні про підозру жодним чином не згадується про цей документ", - сказав Власенко.

Він звинуватив Генпрокуратуру у спланованому витоку інформації через повідомлення про підозру, мета якого – "втягнути всіх в дискусію навколо причетності або непричетності Тимошенко у вбивстві".

За словами Власенка, у документі немає жодної конкретики, окрім дати вбивства Щербаня.

"Це (день убивства) – юридична конструкція, а все інше – белетристика пана Кузьміна", - сказав він.

Власенко в черговий раз поставив під сумнів єдиного можливого свідка у цій справі колишнього радника Павла Лазаренка Петра Кириченка.

"Після того, як його дружину було взято тут у заручники, а потім коли він за подарунок за це (свідчення) визволив усю свою нерухомість з-під арешту, він може сказати, що Юлія Володимирівна особисто натискала на курок, вбиваючи Кеннеді, або забивала цвяхи у руки Ісуса Христа", - сказав він.

У відповідь на заяву Кузьміна про те, що не слід звинувачувати ГПУ у політичних репресіях, якщо йдеться про вбивство, Власенко нагадав:

"У 19980 році видатний український політик, який все життя боровся за незалежність України, В’ячеслав Чорновіл, був засуджений за спробу зґвалтування. За логікою Кузьміна В’ячеслав Максимович є не дисидентом, а ґвалтівником, але ж ми всі знаємо, що це абсурд. Так само і тут – вони використовують найгірші методи радянської прокуратури".

18 січня генпрокурор Віктор Пшонка заявив, що Генпрокуратура завершила розслідування кримінальної справи про вбивство народного депутата Щербаня.

Екс-прем'єру Тимошенко вручено повідомлення з підозрою її в організації спільно з екс-прем'єром Павлом Лазаренком умисного вбивства Щербаня з корисливих мотивів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...