Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокат Кучми: Екс-президент не причетний до вбивства Гонгадзе

Середа, 30 січня 2013, 11:55

Адвокат Леоніда Кучми Віктор Петруненко стверджує, що другий президент України не має відношення до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе у 2000 році.

Про це він заявив газеті "Комерсант-Україна", коментуючи вирок Олексію Пукачу і його бажання бачити в клітці й Леоніда Кучму з Володимиром Литвином.

Петруненко заявив, що Кучма "не має стосунку до того, що сталося з Гонгадзе".

"Суд визнав, що порушення кримінальної справи у відношенні мого підзахисного було необґрунтованим і незаконним, тому підстав для якихось правових претензій до Леоніда Даниловича (Кучми) немає і бути не може", - підкреслив адвокат. 

А один із прокурорів після оголошення вироку Пукачу заявив:

"Олексій Пукач неодноразово у свідченнях посилався на Леоніда Кучму й Володимира Литвина, повідомляв про обставини спілкування з ними, але він ніколи не посилався на цих осіб як на причетних до вбивства – він не говорив, що вони були свідками обставин, пред’явлених йому в обвинуваченні". 

Як відомо, 29 січня екс-начальника головного управління кримінального розшуку МВС Олексія Пукача засудили за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе у 2000 році до довічного ув’язнення з конфіскацією майна, його також позбавили звання генерала й заборонили йому обіймати державні посади.

Коли суддя запитав Пукача, чи згоден він із вироком, той відповів: "Я погоджуся, коли в цій клітці із мною будуть Кучма й Литвин".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування