У Європі заявили, що Україна має мало часу для звільнення Тимошенко

Середа, 30 січня 2013, 21:27

У влади України залишилося мало часу для вирішення справ екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко та колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Про це заявила верховний представник Євросоюзу з питань спільної зовнішньої та безпекової політики Кетрін Ештон після зустрічі з міністром закордонних справ України Леонідом Кожарою, повідомляє офіційний сайт Тимошенко.

"Сьогодні я ще раз наголосила на тому, наскільки важливим є те, щоб Україна вирішила питання вибіркового правосуддя та попередила їх повторення", - заявила вона.

"В цьому контексті я висловила стурбованість останнім розвитком події навколо Юлії Тимошенко та її близьких соратників, та щодо загального політичного контексту, в якому відбувається цей розвиток подій. Питання новин сьогоднішнього ранку щодо неочікуваного перевезення Юрія Луценка з лікарні до в'язниці також порушувалося", - йдеться у заяві.

Верховний представник ЄС нагадала, що Рада закордонних справ Євросоюзу у грудні у своїх висновках визначила чіткі критерії та умови підписання угоди про асоціацію та поглиблену зону вільної торгівлі між Україною та ЄС.

Кетрин Ештон зазначила, що на саміті "Україна-ЄС" 25 лютого обговорюватимуться досягнення України у визначених ЄС ключових проблемах.

"Тож, я закликала Україну використати цю можливість для прориву у наших відносинах і здійснити рішучі дії та досягти відчутного прогресу в орієнтирах, визначених Радою. Орієнтири досяжні, однак часу дуже мало", - підкреслила вона.

У свою чергу, згідно з повідомленням МЗС, Кожара "поінформував Ештон про прогрес у реформаторських заходах української влади, спрямованих на досягнення критеріїв та стандартів, що дозволять забезпечити політичну асоціацію та економічну інтеграцію України з ЄС".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування