Суд мало не відібрав у сина Балоги право балотуватися до облради

Неділя, 10 лютого 2013, 21:11

Закарпатський окружний адмінсуд у неділю відмовив у задоволенні позову, який мав на меті зняти Андрія Балогу з реєстрації на вибори до Закарпатської облради.

У своєму позові кандидат у депутати Закарпатської облради по округу № 5 Михайло Русин стверджував, що старший син нардепа Віктора Балоги Андрій є членом "Партії нового покоління України" і прийнятий до її лав Київським центром, а тому ОВК не мала права реєструвати його як кандидата від Єдиного Центру, повідомляє Ужгород.in.

Суддя визнав докази позивачів про членство Андрія в "Партії нового покоління України" недостатніми, тому він залишається кандидатом у депутати.

Але його опоненти заявили, що оскаржать рішення у Львівському апеляційному суді. Для цього у них є два дні.

Разом з тим, Віктор Балога на своїй сторінці в Facebook у неділю написав: "Вишукана єзуїтська політика наших опонентів. Уже другий день Закарпатський окружний адміністративний суд розглядає позов щодо зняття мого старшого сина Андрія з реєстрації кандидатом на довиборах в обласну раду".

"Чи потрібно в такому випадку голосувати, якщо не громада, а суд визначає кому бути депутатом? І чи розуміє влада, які можуть бути наслідки від таких "виборів" у судах?", - запитує він.

Водночас сам Андрій Балога на своїй сторінці зазначив: "У спорті є таке поняття як Fair Play, тобто принципи чесної гри. В українській політиці цього нема, навіть на елементарному рівні".

"Ще до початку виборчого процесу почалась брудна гра проти мене. Шкода, що опоненти не можуть зосередитися на змістовній конкуренції та віддають перевагу таким примітивним методам як скасування моєї реєстрації. Розумію, це ще тільки початок", - додав кандидат.

Як повідомлялося, Вищий адмінсуд у п'ятницю визнав недостовірними результати виборів народних депутатів в одномандатних округах № 11 (Вінниця) та № 71 (Закарпатська обл.), де обрані відповідно Олександр Домбровський і Павло Балога, визнав відсутність у них депутатських повноважень і статусу, а також зобов'язав ЦВК провести повторні вибори в цих округах.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування