УНІАН досі мовчить про Власенка і ведмедів

Вівторок, 12 лютого 2013, 12:07

Інформаційне агентство УНІАН досі не надало жодних коментарів і пояснень щодо новини про Сергія Власенка і "ведмедів".

Шеф редактор УНІАН Михайло Ганницький з вечора понеділка відключив телефон.

Генеральний директор УНІАН Вадим Осадчий пообіцяв "Український правді" передзвонити пізніше, пославшись на те, що дуже зайнятий.

Редактор сайту Богдан Бородійчук заявив що, він не уповноважений говорити.

"На жаль, я не уповноважений говорити. Це може зробити лише Міша (Ганницький)", - сказав редактор.

Як відомо, у понеділок агентство роздало новину від імені Сергія Власенка, що його намагалися тричі отруїти і що за ним стежать співробітники правоохоронних органів у костюмах "мультиплікаційних ведмедів". А потім ще одну новину, де він уточнював, що стежить не СБУ, а ГПУ.

Увечері прес-служба "Батьківщини" заявила, що Власенко не давав жодних коментарів і інтерв’ю - фальшивка. Крім того, агентство видало фальшиве інтерв'ю Олександри Кужель з 4 абзацами вигаданого тексту.

Сам Власенко повідомив УП, що в понеділок з 12 до 19:30 перебував у лікарні "Укрзалізниці", і нікому коментарів не давав.

"Ніхто мені не дзвонив з УНІАН. І мені прикро, що колись шановне агентство опустилось до такого. І я сподіваюсь, що журналістська громадськість на це відреагує, бо не можна мовчати про таке, бо це вже нижче плінтуса", - сказав адвокат Тимошенко.

Водночас як стало відомо "Українській правді" від журналістів агентства, новина вийшла лише на сайті, і в стрічці новин інформаційної агенції, які отримують інші медіа за передплатою, її не було.

За словами співрозмовників, новини були спущені "згори" і поставив їх на сайт Бородійчук. Увечері новини з сайту після заяв "Батьківщини" зняли, але пізніше знову повернули на сайт.

Як відомо, наприкінці минулого року на сайті УНІАН вже був скандал через прояви цензури щодо негативних новин про президента. Після цього команду редакторів, які виступили з заявою "доповнили" 4 новими людьми, через яких і ставлять "подібну джинсу", стверджують співрозмовники УП.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування