На перекладача для Фаріон не дали грошей

Вівторок, 12 лютого 2013, 17:26

Апарат Верховної Ради відмовився надати перекладача з російської на українську депутату від партії "Свобода" Ірині Фаріон.

Про це у вівторок повідомляє прес-служба партії.

"Законом "Про Держаний бюджет України на 2013 рік" коштів для реалізації апаратом Верховної Ради положень закону "Про засади державної мовної політики" не передбачено", - йдеться у відповіді керівника апарату Верховної Ради В.Зайчука.

Як відомо, Фаріон вимагала забезпечити перекладача для виступів депутатів-комуністів під час засідань Комітету з питань освіти і науки.

"Реалізація Вашої пропозиції потребує збільшення кількості працівників апарату парламенту, які здійснюватимуть переклад виступів на засіданнях комітетів Верховної Ради, що у свою чергу потребуватиме перегляду кошторису витрат та збільшення фінансування парламенту", - уточнив Зайчук у своїй відмові.

При цьому Фаріон уточнює, що на нараді Комітету з питань науки і освіти 6 лютого ц.р. його голова Лілія Гриневич розпорядилася забезпечити переклад, що було зроблено силами співробітників комітету - без "перегляду кошторису" і "збільшення кількості працівників".

Як відомо, Фаріон вирішила подати до суду на депутатів-комуністів з вимогою не порушувати статтю 10 Конституції і спілкуватися на засіданнях комітету українською мовою.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування