Симоненко погрожує Азарову відставкою

Середа, 13 лютого 2013, 09:42

Якщо до кінця лютого Кабінет міністрів не оприлюднить програму дій, то фракція Компартії буде домагатися відповідальності уряду й висловлення недовіри йому.

Про це заявив лідер українських комуністів Петро Симоненко, повідомляє прес-служба КПУ.

"У випадку, якщо до кінця місяця програма дій Кабміну не буде оприлюднена, то фракція Компартії України виступить із ініціативою розгляду питання про відповідальність уряду у Верховній Раді", - заявив він.

"А за підсумками такого розгляду, цілком можливо, постане питання про недовіру до Кабміну Азарова", - сказав Симоненко.

Він наголосив, що пройшло півтора місяці, як новий уряд Миколи Азарова приступив до роботи, а програма дій уряду не оприлюднена – і не ясно, "хто відповість за результати".

"Ми є свідками авантюрних проектів, начебто підписання договору на будівництво LNG-терміналу з лижним інструктором, сумнівні домовленості з корпорацією Shell щодо видобутку сланцевого газу, допустити який – означає привести країну до екологічної катастрофи", - заявив Симоненко.

"Ми бачимо вкрай скандальну ситуацію із закупівлями медикаментів, через відсутність системи ліцензування імпорту", - додав лідер комуністів.

Він також нагадав, що "залишається гостра проблема з виплатою заборгованості по заробітних платах".

"Проблеми системні – і підхід до них повинен бути не хаотичний, а системний", - упевнений Симоненко.

На його думку, якщо негайно не розглянути й не затвердити програму Кабміну й ті термінові заходи, які зобов'язаний запропонувати уряд щодо низки проблем, то ситуація стане критичною.

"Та й робота Верховної Ради остаточно перетвориться на хаос. Оскільки розглядатися й ухвалюватися будуть не цільові й програмні законопроекти, а вирвані з контексту й логіки розвитку закони в інтересах фінансових кланів і угруповань", - сказав лідер КПУ.

Симоненко наголосив, що перед голосуванням за своє призначення Азаров комуністам "особисто обіцяв системне вирішення цілої низки важливих для країни соціально-економічних питань".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування