Тимошенко не знає свідків у справі Щербаня - захисник

Четвер, 14 лютого 2013, 17:20

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко не знайома із свідком, якого допитували у четвер, і не знає свідка Зайцева, якого допитуватимуть 15 лютого.

Про це повідомив журналістам на брифінгу в Харкові захисник Сергій Сас, цитує його прес-служба "Батьківщини".

"Не знає вона свідка, який допитувався і допит якого було закінчено сьогодні, не знає вона і наступного свідка", - зазначив захисник.

Він також наголосив, що "Тимошенко попросила тюремників, щоб її завчасно попередити про транспортування до Києва, оскільки вона наполягає на участі у слідчих діях з допиту начебто свідка Зайцева".

Сас розкритикував вчорашні рішення судді Царевич щодо "неповаги" Тимошенко та її захисника Сергія Власенка до суду і нагадав, що "лідер опозиції не є вільною людиною і не може самостійно прибути до суду, бо незаконно ув’язнена режимом".

Він також нагадав, що "влада позбавила Тимошенко можливості взяти участь у допиті Мар’їнкова, а захист був позбавлений можливості готуватися до допиту у рамках слідчих дій, оскільки їм було відмовлено у наданні усіх матеріалів справи Щербаня".

Водночас у Державній пенітенціарній службі заявили, що за наявності згоди Тимошенко бути 15 лютого присутньою на судовому засіданні, представники відомства готові етапувати її до Києва.

"Однак, етапування відбудеться лише за письмової або заактованої згоди засудженої, з метою уникнення у подальшому звинувачень про те, що це було зроблено проти її волі", - сказано у заяві.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування