Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Захисники Тимошенко хотіли заплутати свідка - прокурор

Четвер, 14 лютого 2013, 19:43

Прокурор у справі про вбивство депутата Євгена Щербаня Олег Пушкар заявив, що захист екс-прем'єра Юлії Тимошенко тиснув на свідка під час допиту 14 лютого.

Слова державного обвинувача навела прес-служба Генеральної прокуратури

За словами Пушкаря, "свідок послідовно виклав усі обставини справи, які йому були відомі".

"Він відповів на всі запитання як прокурорів, так і адвокатів. Засідання тривало до того часу, поки у сторін учасників процесу були запитання", - сказав прокурор.

Пушкар зазначив, що "під час допиту представники захисту підозрюваної багато запитань ставили не по суті справи".

"Єдине, що я хочу зазначити, і присутні журналісти за цим спостерігали, що захист багато своїх питань ставив не по суті справи. Також адвокати намагалися тиснути на свідка шляхом дублювання своїх одних і тих самих запитань, на які свідок вже відповів", - заявив обвинувач.

"Однак вони ставили їх по декілька разів під різним кутом. Складається враження, що вони намагалися заплутати свідка, ганяючи його по колу. І суддя жодного разу на це не відреагувала", - сказав він.

Пушкар зазначив, що розцінює це як тактику захисту.

"Хоча це не змінює ситуації, адже свідок пояснив, звідки йому відомо про події, які мали місце у 1996 році, яку роль в них відігравала підозрювана, чітко вказав Тимошенко, як на особу, яка була відповідальна за оплату організації замовного вбивства Щербаня", - зазначив прокурор.

"Він також повідомив про мотиви цього вбивства, що полягали у бізнесовому конфлікті", - наголосив Пушкар.

 За словами обвинувача, значну роль у процесі допиту свідка відіграє публічність цих процесуальних дій.

"Крім того, я думаю, що у цьому процесі значну роль відіграє його публічність. Завдяки цьому занадто багато свідків чують історію організації вбивства, і їх навряд чи цікавить, на відміну від адвокатів, колір підборів, у які була вдягнена Тимошенко коли проживала в готелі "Національ", де власне і відбулася зустріч з виконавцями вбивства", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування