Москаль: кадрові революції знищили професійне ядро ​​міліції

Неділя, 17 лютого 2013, 10:43

Міліція не здатна розкривати резонансні злочини, оскільки місце професіоналів зараз зайняли вихідці з Донецької області.

Про це в інтерв'ю ZN.UA заявив генерал-лейтенант міліції у відставці, народний депутат з фракції "Батьківщина" Геннадій Москаль.

"Нагадаю трохи історії. Прийшов на зміну Кучмі Ющенко - і всіх начальників УВС звільнив з роботи. Це була помилка, і я, як міг, намагався утримати професіоналів, співробітники це знають. Потім прийшов на зміну Луценку Цушко - і знову заміна всього керівництва. Змінюється президентська влада, призначають Могильова - поголовні звільнення в МВС. Стає міністром Захарченко - потихеньку (не одним махом) команду Могильова усувають від посад. Ці кадрові революції практично знищили професійне ядро ​​міліції", - зазначив він.

"А злодії, розбійники, вбивці залишилися, їм все одно, хто зараз при владі, адже у них немає ніякого політичного забарвлення. Запитайте їх, хто зараз міністр МВС, і 90 відсотків не дадуть відповіді. Зате вони добре знають начальників райвідділів, на території яких "працюють", і яким щомісяця треба носити данину", - розповів Москаль.

При цьому він зазначив, що злочини розкривати вже нікому, оскільки "професіоналів повиганяли, а на їх місце взяли вихідців з Донецької області".

"Біда в тому, що набір на керівні посади проводиться за принципом не професіоналізму, а земляцтва. Сьогодні я знаю в МВС тільки трьох людей, яких можна відправити на розкриття вбивства. Але в країні з 45-мільйонним населенням вони не витягнуть ситуацію", - констатував депутат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування