Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Могильов попросив свободівців не пхатися по Леніна в Крим

Середа, 20 лютого 2013, 17:21

Кримський прем'єр Анатолій Могильов не радить представникам "Свободи", які заявили про намір знести пам'ятники Леніну по всій Україні, з'являтися в Криму.

Про це він заявив журналістам у середу в Сімферополі.

"Враховуючи те, що партія "Свобода" в Криму має мінімальну підтримку, ми без заїжджих козачків в Криму розберемося самі, що нам робити. І не раджу нікому приїжджати з якимись екстремістськими проявами", - заявив голова уряду, коментуючи дії свободівців із демонтування 15 лютого пам'ятника Леніну в Охтирці (Сумська область).

Він нагадав, що за подіями на Сумщині правоохоронці проводять розслідування, висловивши думку, що за незаконні дії осіб, які їх скоїли, притягнуть до відповідальності.

"Будь-яка дія має відповідати нормам закону. А якщо десь є якісь екстремальні люди, які закон порушують, то вони мають розуміти, що за будь-яке порушення закону треба буде відповідати. Причому досить жорстко, а в Криму ще й моральна велика відповідальність", - наголосив Могильов.

Як відомо, 15 лютого представники ВО "Свобода" на чолі з народним депутатом Ігорем Мірошниченком демонтували пам'ятник Леніну в Охтирці.

Після демонтажу пам'ятника Мірошниченко заявив: "Комуністичній символіці та ідеології немає місця в європейській Україні, і якщо такі прояви не може усунути влада - ми їх усунемо власними силами. Ми лише виконали закон про декомунізацію, а нам місцеві прислужники окупаційного режиму намагалися довести , що це, бачте, "елемент благоустрою".

16 лютого сумська міліція почала кримінальне провадження за фактом знесення пам'ятника Леніну в Охтирці представниками "Свободи".

Відкрито кримінальне провадження згідно зі ст. 296 КК (хуліганство).

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування