Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Олійник: прокуратура не зобов'язана надавати Власенку докази

Середа, 20 лютого 2013, 20:02

Депутат Партії регіонів Володимир Олійник не розуміє вимоги захисника Тимошенко Сергія Власенка до прокурорів про надання йому матеріалів "справи Щербаня".

Слова парламентарія цитує прес-служба Партії регіонів.

"Зараз проходить стадія досудового розгляду справи. І тільки після цього досудового розгляду захисту можуть надати матеріали. Прокурори не зобов'язані надавати захисту докази, які назбирали. Все це вони пред'являть захисникам на суді!", - сказано в заяві.

"Зараз Власенко каже, мовляв, дайте мені почитати, що ви там зібрали, а ми тут підготуємося! Дивіться, яка зараз процедура: йде допит суддею-слідчим свідків. Тобто, якщо раніше розглядали докази в досудовому слідстві, то тепер доказами є тільки те, що було озвучено в судовому засіданні", - сказав Олійник.

"І зараз в суді йде допит свідків. Всі можуть поставити питання - і суддя, і прокурор, і захист, - і тоді це вже стає доказом для суду. Тож прокуратура має право не розкривати те, що у них є. Але на суді вони використовують те, що було оприлюднене на судовому допиті", - сказано в заяві.

"Зараз орган обвинувачення легітимізує в судовому процесі інформацію, яку вони зібрали, і трансформує її в докази. Власенко треба КПК читати, він же його не читає", - заявив депутат.

Він вважає, що зараз захист Тимошенко "дискредитує суддів, прокуратуру, слідчих і вже взялися за свідків".

"Також прокурори можуть не розголошувати ані перед громадськістю, ані перед захистом свідків, яких вони знайшли. Ви ж зараз подивіться, який йде тиск на суддів, на прокурорів, вже й на свідків...", - заявив парламентарій.

"Ви що вважаєте, що судді стоять у черзі і говорять: "От якби до мене потрапила справа Тимошенко..." Та вони кажуть: "Хоч би комп’ютер когось іншого видав!" Ви ж подивіться на коментарі, які дає той же С. Власенко, — його не цікавить сутність сказаного свідком. Він дискредитує їх перед пресою", - зазначив Олійник.

Крім того, Олійник "нагадав про побиття свідка у "газовій справі Тимошенко".

"Згадайте серпень 2011 року, коли були слухання по газовій справі. Згадайте, як свідка — екс-заступника голови секретаріату президента Ющенка Олександра Шлапака - побили після надання у суді свідчень. Звичайно, слідчі будуть до останнього тримати у таємниці їх імена", - сказав депутат .

"Свідок — це людина, яка допомагає встановити істину, а якщо її будуть бити, лякати, навіщо йому взагалі приходити і свідчити?! Захист навмисно дискредитує свідків. Зараз від захисників і прихильників Тимошенко йде тотальна дискредитація", - зазначив Олійник.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування